Čínská nudlová polévka
Potřebujeme:
4 sušené čínské houby, 200 g vepřového šunkového masa
Marináda: 1 PL sojové omáčky, 3 PL suchého sherry, 1 KL hnědého cukru, 1 PL Maizeny, 4 cibule zelňačky, 2 mrkve, 100 g bambusových výhonků, 3 PL arašídového oleje, 1 l slepičího vývaru, 350 g vaječných nudlí, sojová omáčka, sůl, pepř
Jak na to:
Houby namočte do vařící vody podle návodu na obalu. Nechte je okapat a nakrájejte je na menší kousky. Maso nakrájejte na tenké proužky. Smíchejte marinádu, nalejte ji na maso a marinujte 20 minut. Zelňačky nakrájejte našikmo na kousky, mrkve na tenké plátky a bambusové výhonky na hranolky velikosti zápalky. Rozehřejte wok na vysokou teplotu, nalejte do něj olej a bleskově opečte maso až změní barvu. Vyjmete je z woku a položte na papír který odsaje tuk. Rozehřejte wok znovu, přidejte do něj případně víc oleje a restujte zelňačku 1 minutu. Do woku přidejte bambusové výhonky, houby, marinádu z masa a vývar. Přiveďte k varu, přidejte do polévky nudle a maso a vařte středním varem 5 minut. Ochuťte sójovou omáčkou a případně solí a pepřem.